greenway-начало
 
Здравните ползи от киселото мляко

article thumbnailКиселото мляко е пълноценна храна с много полезни съставки. При ежедневна консумация, продуктът оказва положително влияние върху организма в различни насоки:

-Подпомага храносмилателната и имунната система. Това се дължи основно на микроорганизмите lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, които участват в процеса на ферментация. Тези бактерии поддържат нормална киселинност в стомаха и унищожават вредните микроорганизми и гъбички, което улеснява усвояването на храната и предотвратява появата на различни смущения.

-Високото съдържание на Калций има важна роля за растежа на костите при децата и за предотвратяването на остеопорозата при възрастните.

-Установено е богато съдържание на витамин В12, витамин B3 и витамин А. Витамините от група В са важни за освобождаване на енергията от храната и за пълноценното функциониране на нервната система. Витамин А подпомага борбата с инфекциите и влияе на състоянието на кожата и очите. Употребата на кисело мляко е най-лесния начин да доставите на своя организъм оптимални количества от тези витамини.

-Проучванията показват спад на лошия (LDL) холестерол след редовна консумация на кисело мляко.

-Ясно изразено антитоксично действие. Употребата на кисело мляко е особено препоръчителна за отстраняване на някои видове екологични замърсители, като например пестициди.

-Добър източник на протеини. В 100гр. продукт се съдържат приблизително 3.5гр. протеини.

Когато избирате кисело мляко, избягвайте видовете, съдържащи много рафинирана захар. При възможност, проведете консултация за да се уверите, че продуктът, който закупувате съдържа достатъчно количество живи бактерии.

greenway-bg

При използване на тази статия, линк към greenway-bg.com е задължителен.

 

добави коментар

Защитен код
обнови

   © 2008-2020 greenway-bg.com
Приятели:   aroma-drops.com