greenway-начало
 
Упражнения за отслабване

article thumbnailНека да разгледаме фактите: Ако искаме да постигнем трайно отслабване е необходимо постоянно да извършваме физически упражнения. Гладуването не решава проблемите с наднорменото тегло. Чрез него се достига до загуба на мускулна маса и забавяне на метаболизма, което може да увреди здравето. За здравословно отслабване, независимо от метода, винаги е препоръчително да повишим физическата активност. Продължителните разходки на открито също могат да помогнат, но за по-добър резултат се препоръчват упражненията. Разбира се, много хора се изправят пред проблема с недостига на време и тъй като упражненията не винаги ни доставят удоволствие, често ги пренебрегваме за сметка на редица други ангажименти. Това, което е необходимо да направите е да дадете приоритет на програмата Ви за упражнения. Повечето хора определят като свои приоритети кариерата и грижите за семейството, но бъдете сигурни, че ако сте здрави и активни, Вие ще бъдете в много по-добра позиция за професионална реализация и ще сте по-полезни за Вашите близки.

За щастие, съществува една добра възможност – това са сутрешните упражнения. Създайте си навика да започвате деня по този начин и ще се радвате на добро здраве и жизнен тонус.

Ето някои от предимствата на сутрешните упражнения:

-стимулират метаболизма и повишават тонуса на организма. След физическа активност на тялото е небходимо време за да се върне към естественото състояние на покой. По тази причина вечерните тренировки могат да попречат на здравия сън, а когато не спим достатъчно всички аспекти на здравето ни са застрашени.

-в ранните сутрешни часове натоварването с различни ангажименти е по-слабо, което позволява концентриране върху упражненията.

-извършването на двигателна активност рано сутрин стимулира отделянето на ендорфин и по този начин повдига настроението в началото на деня.

Най-ефективните дейности за отслабване са джогинг, аеробика и плуване, но ако нямате възможност да напуснете дома, можете да се упражнявате и в домашни условия. Подходящи са упражнения който включват множество мускулни групи – клекове, лицеви опори, коремни преси, бягане на място, странично извиване на тялото, кръгови движения с ръцете и главата и др.

Преди да започнете упражненията за отслабване, проведете консултация с лекар. Това е много важно ако имате сърдечно-съдови заболявания. Съобразявайте натоварваненто с настоящата Ви форма и не се претоварвайте.

greenway-bg

 

добави коментар

Защитен код
обнови

   © 2008-2020 greenway-bg.com
Приятели:   aroma-drops.com