greenway-начало
 
Морковите – част от всяка диета

article thumbnailМорковите са добре известни като универсални зеленчуци за сокове. Много хора по света са установили, че ако включват сок от моркови в ежедневната си диета, тяхното общо здравословно състояние се подобрява значително.

Едно общо погрешно схващане е, че сокът от моркови има горчив вкус. В действителност, морковите имат много сладък вкус и се смесват чудесно с други плодови сокове, особено ябълков сок. Получава се вкусна подхранваща напитка за всички членове на семейството, която трябва да бъде важна част от хранителния режим, особено в случаи на заболяване.

В 100 грама моркови се съдържат 35 ккал, въглехидрати – 8гр, белтъчини – 1гр, мазнини – 0гр, фибри – 3гр.

Сокът от моркови има много високо съдържание на Бета-каротин. Бета каротина е провитамин А, който в човешкото тяло се пробразува до витамин А. Този витамин спомага за насърчаване на растежа, предпазва от изсушаване на кожата и очите, помага за поддържане на храносмилателната система и повишава устойчивостта на организма срещу бактериални инфекции. Недостигът на витамин А може да предизвика редица проблеми, включително забавяне на растежа, отслабване на зрението, суха кожа, и сухота в очите.

Морковите съдържат и други ценни вещества – ензими, витамини В, С, D, E и K, и минералите калций, фосфор, калий, натрий, мед, магнезий и желязо.

Редовната употреба на сок от моркови подпомага работата на ендокринната система и оказва благоприятно влияние върху състоянието на косата, кожата и ноктите. Предвид фактът, че сока от моркови съдържа много целулоза, неговата консумация подпомага храносмилането, пречиства организма от токсини и благоприятства процеса на намаляване на холестерола. Тези негови свойства го превръщат в неизменна част и от всяка диета за отслабване.

greenway-bg

 

При използване на тази статия, линк към greenway-bg.com е задължителен.

Подобни статии:

Диетичните ползи от зеления чай

Основни фактори за отслабване

Диета при висок холестерол

 

добави коментар

Защитен код
обнови

   © 2008-2020 greenway-bg.com
Приятели:   aroma-drops.com