greenway-начало
 
Как да премахнем целулита

article thumbnailЦелулитът е добре известен проблем за голяма част от жените.  Това е заболяване на съединителната тъкан, което е свързано с циркулацията на кръвта и лимфата и увеличаване размера на мастните клетки при задържане на мазнини и токсини в тях. Премахването на целулита е трудно и се изисква упоритост. Съществуват много начини и средства, но ако страдате от диабет или сърдечни заболявания е необходима предварителна консултация с лекар.

-Диета: Яжте много пресни плодове и зеленчуци, като боровинки, череши, къпини, цитрусови плодове, карфиол, броколи, домати и грах, тъй като съдържат анти-оксиданти, които помагат за увеличаване на гъвкавостта на тъканните влакна около мастните клетки и по този начин възпрепятстват появата на целулит. Включете в диетата качествени хранителни добавки, съдържащи основните витамини и минерали за да подпомогнете нормалната клетъчна функция. Избягвайте консумацията на захар и наситени мазнини, тъй като те спомагат за изграждането на целулита.  Стремете се да приемате необходимото количество омега-3 мастни киселини, защото те имат важно значение за много биохимични процеси, подпомагащи отстраняването на целулита.

-Детоксикация: Токсините, които се натрупват в организма водят до втвърдяване на тъканните влакна около мастните клетки, което е един от основните фактори за появата на целулит. Проведете консултация със специалист за да изберете подходяща програма за детоксикация. Избягвайте алкохола и  хранителни продукти, които съдържат изкуствени добавки и консерванти, като същевременно се стремете да консумирате  храни с високо съдържание на растителни влакна. Пийте достатъчно количество вода, защото голяма част от токсините се отделят чрез урината и потта.

-Прекратяване на тютюнопушенето: отрицателното въздействие на пушенето върху кожата е установено категорично. Веществата от цигарите предизвикват свиване на капилярите и по този начин нарушават нормалното кръвоснабдяване на кожата.

-Упражнения: Известно е, че редовните физически упражнения изгарят мазнините и увеличават мускулния тонус, което значително намалява появата на целулит. Освен това, физическата активност подобрява кръвообращението и функционирането на лимфната система, като по този начин се стимулира отстраняването на токсините от организма. Най-подходящи са аеробни упражнения, които включват бягане, колоездене и плуване. Ако не разполагате с достатъчно време за да повишите своята физическа активност, имайте предвид, че нещо толкова елементарно като дълбокото дишане също може да подпомогне циркулацията на кръвта.

-Масажи: извършват се в посока на лимфните потоци. Започва се от глезените с леки кръгообразни движения и слаб натиск, след което се преминава към по-горните части на краката и другите зони с целулит. Практикувайте този масаж редовно, преди ежедневния душ. Желателно е да се използват антицелулитни кремове. Техните съставки проникват през кожата и атакуват директно мастните клетки. Повечето антицелулитни кремове дават резултати в рамките на 2-4 месеца. Качествените продукти съдържат естествени съставки като кофеин (за да се намали задържане на течности в клетките), зелен чай (за детоксикация), кафяви водорасли (за увеличаване изгарянето на мазнините) и ретинол (за повишаване еластичността на съединителната тъкан).

-Намаляване на стреса: Когато сте под напрежение, тялото отделя адреналин, който насочва кръвта към определени мускулни групи. Така кръвния поток към кожата отслабва и се забавя отстраняването на токсините.

-Едно от ефективните натурални средства за премахване на целулита е Гинко билоба. Тази билка намира приложение при лечение на широк спектър от заболявания, поради свойството си да стимулира циркулацията на кръвта. Най-разпространеният начин на употреба е чрез изготвяне на отвара от листата.

greenway-bg

 

добави коментар

Защитен код
обнови

   © 2008-2020 greenway-bg.com
Приятели:   aroma-drops.com