greenway-начало
 
Диетичните ползи от зеления чай

article thumbnailЗеленият чай е познат в Китай от хилядолетия като лечебно и тонизиращо средство. Използван е за премахване на всякакви неразположения – от главоболие до депресия. През последните години се препоръчва и като допълнение към диетите за отслабване. Ежедневната употреба на зелен чай е безопасен и здравословен метод за повишаване ефективността на диетата. Можете да го приемате като отвара, екстракт или в различни таблетни форми. Полезното му действие е в няколко насоки:

сновен фактор в процеса на намаляване на телесното тегло е отстраняването на излишните калории. Зеленият чай стимулира производството на хормона норадреналин, в резултат на което изгарянето на калориите се повишава до 4%. Същевременно е необходимо да контролирате своето хранене. Ако увеличите количеството на храната за да компенсирате “изгорените” от чая калории, няма да постигнете желания ефект;

-засилва перисталтиката и подпомага пречистването на организма;

-редуцира абсорбирането на наситените мазнини. Съществуват изследвания, според които пиенето на зелен чай повишава нивото на добрия (HDL) холестерол и понижава лошия (LDL) холестерол.

-увеличава издържливостта при физически натоварвания, което ще Ви помогне да изпълнявате по-интензивна програма за упражнения.

Дори когато сте постигнали успех в диетата за отслабване е желателно да продължите консумацията на зелен чай за да запазите за по-продължителен период добрите резултати.

В допълнение може да се посочи, че зеления чай съдържа ценни вещества, наречени полифеноли, които са силни антиоксиданти. Те укрепват имунната система и увеличават защитните сили на организма.

Не приготвяйте зеления чай с много гореща вода, защото така се унищожават част от цените съставки. Използвайте вода с температура 60-70 градуса по Целзий.

В зеления чай има кофеин (приблизително 1/3 от съдържанието в кафето), поради което е желателно да се консумира в ранните часове на деня. Оптималното количество при диета за отслабване е 4 чаши на ден. Прекомерната употреба може да предизвика нарушения в съня и във функционирането на сърдечно – съдовата система.

greenway-bg

 

При използване на тази статия, линк към greenway-bg.com е задължителен.

 

добави коментар

Защитен код
обнови

   © 2008-2020 greenway-bg.com
Приятели:   aroma-drops.com